tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Plăcintă cu dovleac şi multă culoare
SWEET

Plăcintă cu dovleac şi multă culoare

30 iun 2016 comentarii

Dovlecii plăcintari, care mai de care mai puternici şi plini de culoare, sunt excelenţi. Profită la maximum de gustul şi beneficiile lor.

Ingrediente:

1 dovleac (plăcintar de preferat), undeva la 1 kg

1 cană cu miez de nucă mărunţit bine

1 linguriţă cu scorţisoară

100 g unt (sau o ceaşcă de ulei)

4 linguri cu zahăr (după gust)

1 pachet de foi de plăcintă refrigerat din comerţ

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Dă miezul de dovleac prin răzătoare şi amestecă-l cu zahărul şi scorţişoara. Apoi pune-l într-o cratiţă neaderentă pe aragaz, la foc mediu (dacă ai cratiţă clasică pune o lingură de ulei în ea, înainte de miezul de dovleac) 20 de minute. Amestecă frecvent pentru a se înmuia uniform. La final, vine şi miezul de nucă, omogeniează, apoi dă-o deoparte ca să se răcească puţin până pregăteşti foile. Topeşte untul într-un vas pe aragaz.Foile de plăcintă trebuie să le ungi pe rând cu ajutorul unei pensule cu untul fierbinte, pentru a pătrunde mai bine în foi (sau cu ulei vegetal). Pune astfel una peste alta 4 – 5 foi de plăcintă, apoi umplutura de dovleac pe una din laturile foilor şi rulează până în latura opusă. Repetă operaţiunea ca să ai mai multe rulouri, până la epuizarea foilor de plăcintă din pachet. Ia o tavă, unge-o cu unt şi aşază în ea rulourile. Crestează-le (ulterior le veţi tăia în locurile respective) şi unge-le cu un ou bătut. Lasă la cuptor, la 175 de grade pentru aproximativ 40 de minute.

O plăcintă pe care să o împarţi cu prietenii sau care să-ţi ţină de urât alături de o carte.

 

plăcintă dovleac reţete deserturi prăjituri