tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Plăcintă cu legume şi curcan
HOT

Plăcintă cu legume şi curcan

27 ian 2017 comentarii

Plăcintă cu legume şi curcan este săţioasă şi o poţi savura caldă sau rece, la orice masă a zilei.

Ingrediente:

60 grame unt

2 tulpini de ţelină

2 morcovi

pătrunjel

oregano

500 ml apă

3 cartofi

1 ceapă

600 g piept de curcan

45 g făină

150 ml apă

1 pachet de foi pentru plăcintă (sau aluat făcut în casă)

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Cuptorul se încălzeşte la 220 de grade Celsius. Într-o formă de tartă sau într-o tavă rotundă (diametrul 25 cm) întinde puţin unt pentru a o acoperi în întregime, apoi aşază jumătate din foile de plăcintă. Topeşte 30 de grame de unt într-o tigaie mare, la foc mediu, adăugă ţelina, morcovii (tăiaţi mărunt), pătrunjelul, oregano, sarea şi piperul. Amestecă din când în când, până când legumele se înmoaie. Adăugă apoi apa şi lasă ingredientele să dea în clocot. După aceea, pune şi cartofii tăiaţi cuburi şi lasă să fiarbă amestecul în continuare, până când se înmoaie şi aceştia. Într-o tigaie medie, topeşte restul de 30 de grame de unt şi adăugă curcanul şi făina. Toarnă şi laptele şi lasă să dea în clocot. Adăugă amestecul de curcan în cel de legume şi dă în clocot, până ce ingredientele se leagă. Răceşte copoziţia uşor, apoi toarn-o în tavă şi acoperă cu restul de foi de plăcintă. Faceţi câteva tăieturi în crustă sau înţepaţi cu furculiţa, pentru a lăsa vaporii să iasă din aluat. Coace plăcinta în jur de 15 minute. Redu apoi temperatura la 175 de grade Celsius şi mai lasă la cuptor încă 20 de minute, până când crusta capătă o culoare aurie.

Poftă bună, gustartienilor!

reţete plăcintă curcan