tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Prăjitură răcoritoare fără coacere: cheescake cu piersici

Prăjitură răcoritoare fără coacere: cheescake cu piersici

25 iun 2019 comentarii

Cine mai face prăjituri pe timp de vară? Dacă simpla idee de a încălzi cuptorul vă sperie, dar vreţi ceva dulce, răcoritor, cu fructe de sezon şi să nu fie îngheţată sau tiramisu… soluţia e un cheescake cu piersici.

Ingrediente:

6 - 8 porții

4 - 5 piersici (se pot folosi şi alte fructe de sezon, precum cireşe, caise, căpşuni, fructe de pădure)

O formă de 20 cm diametru, cu fund detaşabil

Pentru blat

110 g biscuiţi digestivi, măcinaţi (aproximativ 8-10 biscuiţi)

50 g unt topit, plus un pic suplimentar pentru ungerea tigăii

2 linguri zahăr

Crema de brânză

300 g de brânză de vaci

200 ml de frişcă cu 33% grăsime

200 g zahăr

Preparare:

Timp de preparare: 15 minute Timp de gătit: 10 minute

Pentru a face blatul, amestecaţi bine într-un castron biscuiţii digestivi măcinaţi, untul topit şi zahărul. Cu o lingură, mutaţi pasta de biscuiţi la baza recipientului, apoi presăraţi ferm amestecul pe fundul recipientului ridicând un pic pe margini. Daţi la frigider pentru o oră.

Ţineţi frişca la frigider până la preparare: când blatul s-a răcit, începeţi prepararea cremei. Adăugaţi frişca rece într-un castron mare (e important să fie rece) şi folosiţi un mixer pentru a o amesteca cu zahăr, până la omogenizare. Puneţi într-un blender brânza de vaci şi adăugaţi câteva linguri de frişcă, apoi mixaţi amestecul până obţineţi o pastă. Adăugaţi crema de brânză astfel obţinută în frişca din castron şi amestecaţi din nou cu mixerul, până obţineţi o cremă omogenă şi pufoasă.

Adăugaţi crema de brânză peste blatul de biscuiţi, nivelaţi, apoi decoraţi cu feli de piersică şi daţi iar la frigider. Se serveşte rece.

La drept vorbind, un cheesecake "tradiţional" se coace în cuptor. Stilurile şi ingredientele variază foarte mult şi fiecare tip de cheescake are fanii săi. Dar există şi variante de cheescake fără coacere, un mare atu pe timp de vară. Şi dacă vreţi o variantă dulce, dar cu mai puţine calorii, puteţi folosi biscuiţi digestivi pentru blatul subţire. Pentru top, noi am ales cele mai parfumate fructe de sezon: piersicile. Iar la mijloc va fi un strat pufos de cremă moale şi asemănătoare cu mousse. Lăsaţi-o să se aşeze în frigider şi apoi sunteţi gata să o serviţi, răcoroasă, gata să se topească în gură.

prajitura fructe vara