tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Prânzul la birou poate fi o salată delicioasă. Avem 5 idei pentru tine!

Prânzul la birou poate fi o salată delicioasă. Avem 5 idei pentru tine!

17 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Prânzul la birou nu trebuie să însemne numai sendvişuri, covrigi cu iaurt sau alte alimente ronţăite pe tastatură. Poate fi ceva delicios, plin de vitamine şi, mai ales, uşor de făcut şi transportat. Iată 5 idei de salate pentru prânzul la birou!

Salată de susan, ţelină şi morcovi

Ingrediente

2 morcovi mari

1 ţelină

200 g piept de pui gătit

Busuioc proaspăt tocat

1 căţel mic de usturoi

2 linguriţe de oţet

2 linguriţe de ulei de susan

1 linguriţă de sirop de arţar

Sare

2 linguriţe de seminţe de susan

Piper

Mod de preparare

Morcovii şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoare. Pieptul de pui se taie mărunt. Se amestecă într-un bol mare cu morcovii, ţelina, busuiocul. Usturoiul pisat, oţetul, uleiul, siropul de arţar, seminţele de susan, sarea şi piperul se amestecă bine bine se omogenizează. Se toarnă peste salată şi se mixează. .

Salată de cereale, seminţe şi frunze verzi

Ingrediente

200 g spanac verde

200 g varză kale

200 g salată romană

O floare de broccoli tras la tigaie

Jumătate de avocado

Jumătate de ardei gras

1 morocov

Jumătate de piersică

Jumătate de mango

O mână de fructe de pădure

50 g orez brun fiert

50 g quinoa fiartă

50 g orz fiert

2-3 nuci

2 linguri de ulei de măsline

1 lingură de zeamă de lămâie

Sare

Piper

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele

Salată de cicoare roşie, avocado, quinoa roşie şi ricotta

Ingrediente

Pentru quinoa

100 g quinoa roşie

1 căţel de usturoi

sare

Pentru vinegretă

Zeama de la jumătate de lămâie

3 linguri de ulei de măsline

1 căţel de usturoi

1 linguriţă de miere

Piper negru

Pentru salată

1 salată romană

1 cicoare roşie

1 haşmă

50 g migdale

200 g ricotta

1 avocado

Sare

Piper

Mod de preparare

Într-un vas de încălzesc 200 ml apă. Se pun quinoa, căţelul de usturoi şi sarea. Se lasă să fiarbă 15 minute şi apoi se mai lasă încă 5 cu capacul pus. Se scoate apoi pe o farfurie să se răcească.

Într-un blender se pun sucul de lămâine, uleiul de măsline, usturoiul, mierea şi piperul. Se mixează până se îngroaşă.

Salata se toacă mărunt. Cicioarea roşie se toacă şi ea mărunt. Haşma se taie în felii fine. Apoi, se amestecă toate ingredientele şi deasupra se pune vinegreta.

Salată de quinoa, fasole neagră şi dressing de citrice şi coriandru

Ingrediente

200 g quinoa

400 ml apă

2 portocale mari

50 ml ulei de măsline

2 linguri de oţet de mere

Jumătate de linguriţă de miere

1 linguriţă de seminţe de coriandru

Sare

Piper

Coriandru proaspăt

O conservă de fasole neagră

Jumătate de ceapă roşie tocată mărunt

Mod de preparare

Quinoa se pune la fiert. Se lasă să ajungă în punctul de fierbere, se acoperă li se lasă 15 minute pe foc sau până când se absorbe tot lichidul. Se ia de pe foc şi se mai lasă să se odihnească 5 minute. Se varsă apoi într-o farfurie şi se lasă să se răcească.

Coaja de la portocale se dă pe răzătoarea mică. Se storc apoi.

Într-un vas mic se amestecă coaja de la portocală, 3 linguri de zeamă de portocală, uleiul de măsline, oţetul de mere, mierea, seminţele de coriandru, sarea, piperul şi coriandrul proaspăt tocat.

Toate ingredientele se pun într-un vas şi se amestecă.

Salată de năut, ovăz, zucchini, mentă şi feta

Ingrediente

2 zucchini de mărime medie

Sare

70 g ovăz

1 linguriţă de zeamă de lămâie

1 linguriţă de oţet alb

50 ml ulei de măsline

400 g năut fiert

2 linguriţe de mentă proaspătă, tocată

2 linguri de brânză feta

Piper

Mod de preparare

Se taie capetele de la zucchini şi se taie în două pe lungime. Apoi se dă pe răzătoarea mare. Se presară sare peste el şi apoi amestecă astfel încât sarea să ajungă pe fiecare bucată. Se lasă 20-30 de minute.

Se pune ovăzul la fiert şi se lasă 15-20 de minute. Se scurge şi se lasă să se răcească.

Într-un vas se amestecă zeama de lămâie, oţetul, sare şi uleiul de măsline.

Într-un vas mare se amestecă toate ingredientele. Se presară menta proaspătă tocată. 

prânzul la birou salate reţete