tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Pregăteşte acasă savurosul hummus!
SPICY

Pregăteşte acasă savurosul hummus!

10 mar 2016 comentarii

Turcesc? Libanez? Ce mai contează? Cu iz oriental şi farmec exotic, hummusul clasic pare întotdeauna o opţiune minunată pentru o gustare savuroasă.

Ingrediente:

4 porții

150 g boabe de năut

1 lămâi

2 căţei de usturoi

2 linguri ulei de măsline extravirgin

100 ml pastă de susan (tahini)

după gust sare

după gust piper

2-3 cuburi de gheaţă

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Începe cu o seară înainte: pune năutul într-un bol cu apă rece şi lasă-l la înmuiat peste noapte. A doua zi, scurge năutul de apa în care a stat şi acoperă-l cu o cantitate nouă de apă rece, apoi pune-l pe aragaz si fierbe-l timp de 2 ore. Când este gata, scurge-l de apă cu o sită. TIP: dacă eşti grăbit, dar totuşi îţi este poftă de un hummus pregătit chiar de tine, înlocuieşte această etapă cu o conservă de năut - el vine astfel gata fiert şi tu poţi trece fără probleme la etapa următoare a reţetei! Într-un robot de bucătărie, pune năutul împreună cu sucul de la o lămâie, usturoiul, uleiul de măsline, sarea şi piperul şi mixează totul până când se transformă într-o pastă. Adaugă cantitatea de tahini (pasta de susan) şi mai amestecă încă o dată. TIP: dacă ţi se pare o compoziţie prea consistentă, poţi adăuga două cuburi de gheaţă, mixând pasta încă o dată. Va deveni mai light. Poţi transfera apoi hummusul într-un bol şi îl poţi decora într-o mulţime de feluri: cu muguri de pin, frunze de pătrunjel, boabe de rodie sau chiar cu boabe din năutul pe care l-ai folosit la preparare. Toarnă şi un firicel de ulei de măsline şi puţină paprika, pentru culoare. Savurează hummusul cu pitta, beţe de ţelină verde, bastonaşe de morcov sau de castravete. Dar - poate cel mai important - pune-l în centrul mesei şi împarte-l cu cei dragi!

Să-l pregăteşti chiar tu, acasă, îl face parcă şi mai gustos. 

oriental hummus năut libanez turcesc