tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Quesadillas cu brânză cheddar, kale şi cartof dulce

Quesadillas cu brânză cheddar, kale şi cartof dulce

18 nov 2016 comentarii

Un deliciu mexican, uşor de preparat, care satisface toate gusturile, cu arome savuroase.

Ingrediente:

2 cartofi dulci de mărime medie

1 sfert de linguriţă de chili (pudră)

1 sfert linguriţă de sare

3 linguriţe de ulei de măsline

1 căţel de usturoi

500 g kale tocată

100 g brânză cheddar

4 foi de tortilla

sos guacamole

smântână

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Înţeapă cartofii în mai multe locuri, apoi coace-i la cuptor într-o tavă, în jur de 40-50 de minute. După ce se răcesc, curăţă-i de coajă, iar miezul amestecă-l cu chilli şi sare. Într-o tigaie nonaderentă, încălzeşte o linguriţă de ulei de măsline şi căleşte usturoiul 30 de secunde, apoi adaugă sare, kale şi amestecă în jur de 4-5 minute. Pe o foaie de tortilla, întinde un sfert din amestecul de cartofi, deasupra căruia adaugi kale (tot un sfert din cantitate), apoi brânza (1/4). Atenţie, compoziţia se aşază doar pe o parte a foii, cu cealaltă împăturind. Repetă mişcarea cu amestecul rămas şi cu celelate trei tortilla. Apoi, încălzeşte uleiul de măsline rămas şi pune cele patru quesadilla în tigaia nonaderentă şi rumeneşte câte 2-3 minute pe fiecare parte. Dacă tigaia este mică, aşază câte una sau două. Scoate quesadilla pe un platou şi taie în patru felii. Sunt delicioase cu sos guacamole şi smântână sau cu salsa!

Poftă bună, gustartienilor!

quesadillas