tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Quiche, preparatul franţuzesc care se potriveşte la orice petecere

Quiche, preparatul franţuzesc care se potriveşte la orice petecere

29 dec 2016 comentarii

Quiche este soluţia franţuzească perfectă care te scoate din orice încurcătură atunci când nu ai ideea ce să pregăteşti pentru mic dejun, brunch, prânz sau cină. Poate fi servit rece sau cald şi se potriveşte foarte bine la o petrecere.

Ingrediente:

1/2 pachet de unt

3 căţei de usturoi

1 ceapă mică

300 g spanac fiert

150 g ciuperci conservate

200 g brânză feta cu ierburi şi usturoi, mărunţită

220 g brânză Cheddar rasă

foaie de plăcintă pentru o tavă rotundă cu diametrul 20 cm

4 ouă bătute

1 cană lapte

sare şi piper

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Quiche cu spanac. Într-o tigaie medie, topeşte untul la foc mediu. Adăugă ceapa şi usturoiul, tocate, şi căleşte-le 7 minute, până devin aurii spre maro. Adăugă spanacul, ciupercile, brânza feta şi jumătate de cană cu brânză Cheddar, sare şi piper şi amestecă timp de 2-3 minute. Pune compoziţia în tava rotundă, nu înainte de a aşeza foaia de plăcintă. Într-un castron, amestecă ouăle bătute, laptele şi presară sare şi piper. Toarnă peste compoziţia cu spanac din tavă şi amestecă uşor cu spanacul şi brânza. Se lasă la copt 15 minute, apoi se presară restul de brânză Cheddar. Coace încă 35-40 de minute, până ce compoziţia se încheagă la mijloc. După ce scoţi preparatul din cuptor, mai lasă-l 10 minute să se răcească, apoi petrecerea poate începe.

Dacă nu îţi place spanacul, îl poţi înlocui cu broccoli.

3 secrete pentru un quiche perfect, potrivit saveur.com:

Când găteşti quiche, nu da flacăra mare, rişti să-i compromiţi crusta. 

Adaugă puţină făină de calitate compoziţiei din lapte şi ouă.

Adaugă bucăţi de unt mai mari, nu de mărimea unui bob de mazăre.

Quiche cu brânză

Iată şi cum poţi prepara cel mai rapid aluat, dacă nu vrei să foloseşti foaie de plăcintă de la supermarket.

quiche cu spanac