tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Radu Anton Roman: Brânzoiace

Radu Anton Roman: Brânzoiace

17 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Ingrediente

Aluat:

• 250 g fãinã

• 75 g zahãr

• 70 g unt

• 2 ouã

• 125 ml lapte

• 1 linguriţã rom

• 10 g drojdie • 1 vârf cuţit sare

• 100 g zahãr pudrã – pentru tuşa finalã

Umplutura:

• 150 g brânzã vacã

• 150 g telemea

• 2 ouã

• 50 g zahãr

• coaja rasã de portocalã şi lãmâie

• vanilie

Aluat:

• Se moaie drojdia cu puţin lapte cãlduţ şi 1 linguriţã zahãr

• Se opãresc 2 linguri de fãinã cu lapte fierbinte, amestecând pânã la omogenizare

• Când s-a rãcit, se amestecã cu drojdia şi se bate pânã face bãşici (asta-i plãmãdeala)

• Se lasã sã creascã • Se freacã gãlbenuşurile întâi cu sare, apoi cu zahãrul pânã se face o cremã spumoasã

• Se toarnã plãmãdeala bine crescutã peste fãina rãmasã şi se amestecã şi gãlbenuşurile, ceva lapte cald şi albuşul fãcut spumã

• Se frãmântã aluatul, adãugind untul topit şi restul de lapte

Umplutura:

• Se frãmântã toate cele, brânzeturi şi miroase

• Se întinde aluatul la 2 cm grosime

• Se taie în pãtrate

• Se umplu şi se împãturesc

• Se ung cu ou

• Se dau la cuptor, la foc potrivit pânã se rumenesc

• Se oferã presãrate cu zahãr pudrã

 

radu anton roman brânzoiace reţeta