tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Radu Anton Roman: Chiftele de cartofi

Radu Anton Roman: Chiftele de cartofi

11 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Ingrediente

I. • 500 g cartofi

• 2 ouã

• 200 g brânzã de vaci

• 150 g fãinã

• untdelemn pentru prãjit

• sare

• mãrar (merge şi uscat)

• Se fierb cartofii, se curãţã, se rad fin

• Se freacã cu ouã, fãinã, brânzã, sare, mãrar

• Se formeazã chifteluţe cât nuca, turtite, care se prãjesc în ulei

• Ca aperitiv se oferã cu ţuicã (iarna neapãrat fiartã), telemea sau caşcaval ras şi smântânã, dar e şi o excelentã garniturã

II • 1 kg cartofi

• 2 ouã

• 300 g telemea

• piper

• 200 g mãlai

• 100 ml ulei

• 1 legãturã mãrar (şi uscatã)

• Cartofii se fierb bine şi se curãţã

• Se toacã mãrarul

• Se frãmântã cartofii cu brânza, piperul, ouãle şi mãrarul

• Se formeazã chiftele, se tãvãlesc prin mãlai

• Se prãjesc în ulei încins

• Se oferã cu smântânã, ca intrare

Dacã telemeaua e destul de sãratã, lucrãtura seacã cere, dupã o ţuicã, vin sprinţar, alb, ori o bere (cuvântul e desprins din latinã iar bãutura a venit spre nord din antichitatea sud mediteraneanã), rece şi multã, cã bere puţinã nu existã.

radu anton roman chiftele de cartofi