tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Radu Anton Roman: Chifteluţe de icre

Radu Anton Roman: Chifteluţe de icre

8 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Primãvara, înainte de prohibiţie, pescarii Dunãrii prind în plase tot felul de albiturã dar şi peşte mai mare, plin de icre. Sunt o delicatesã în ciorbã sau prãjite, dar se fac şi aşa, în amestec de „chiofte“.

• 300 g icre (scoase din cãmeşi)

• 3 cartofi

• 3 ouã

• 3 cepe

• sare, piper

• ulei pentru prãjit

• 100 g fãinã + 100 g mãlai, bine amestecate

• Se fierb cartofii, se curãţã de coajã şi se paseazã piure

• Se toacã ceapa bob de orez

• Se freacã cartofii cu icre, ouã, ceapã, sare şi piper

• Se încinge grãsimea

• Se formeazã chiftele, se dau prin fãinã cu mãlai şi se pun la prãjit pânã se rumenesc

Tainã: Untul e mai gustos la prãjealã decât untdelemnul, iar niţel mãrar în chifteluţe ce poate sã strice?

Tot pe Dunãre suntem, aşa cã opriţi-vã şi la Istria sã beţi un Sauvignon Blanc bine întãrit, nu atât de fraged şi suav ca la Drãgãşani, ci mai nervos şi mai aprig, gata sã înfrunte lucru greu.

radu anton roman