tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Radu Anton Roman: Cornuleţe foarte bune

Radu Anton Roman: Cornuleţe foarte bune

miercuri, 17:01 comentarii

Ingrediente

Aluat:

• 500 g fãinã

• 12 gãlbenuşuri

• sare dupã gust

• zahãr pudrã

• 500 g osânzã topitã (sau unturã, unt, margarinã, dar atunci nu mai e ce era)

• Din toate se frãmântã bine un aluat care se lasã la rece 1 noapte

• Dimineaţa se întinde foaie subţire cât sã nu se rupã

• Se taie pãtrãţele de câţiva centimetri (sau de-o palmã, sau de cât vreţi)

Umpluturã:

• Marmeladã ori dulceaţã

• Rahat

• Nuci mãcinate frecate cu spumã de albuş şi zahãr

• Se pudreazã 1 tavã cu fãinã

• Se pune umpluturã pe fiecare pãtrãţicã, se ruleazã, se pun cornuleţele în tavã

• Se coc în cuptor încins, la foc mãrunt, pânã îşi schimbã culoarea şi devin sfãrâmicioase

Glazurã:

Când sunt gata se presarã din belşug cu zahãr pudrã

radu anton roman cornuleţe reţetă

Cristina Călin