tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Radu Anton Roman: Crap ca la Moldova Nouă

Radu Anton Roman: Crap ca la Moldova Nouă

29 nov 2017 comentarii

Ingrediente

1 crap de 2 kg

6-8 cepe  

1 kg roşii

1 ceaşcã untdelemn

1 legãturã pãtrunjel

sare, piper, cât vã place

3 pumni de mãcriş verde

2 linguri de lapte bãtut

Ceapa se taie peştişori şi se pune la cãlit într-o tavã încãpãtoare. Roşiile se taie felioare şi se pun şi ele peste ceapa rumenitã. Peştele se curãţã şi se taie porţii. Când roşiile s-au muiat-prãjit, se pune peştele, sãrat-piperat, şi se dã la cuptor, stropindu-se des cu zeama din tavã • Pãtrunjelul şi mãcrişul se toacã împreunã şi se freacã pastã cu lapte bãtut. Dupã o jumãtate de orã şi mai bine, dacã peştele e rumenit şi pãtruns, se toarnã sosul acrişor şi parfumat şi se mai lasã 2-3 minute în cuptor Moldova Nouã este o mãrgicã preţioasã în colierul oenologiei româneşti, poate singura care îşi coloreazã vinurile la blânda brizã adriaticã. Deşi aici performeazã (uneori admirabil!) mai ales vinurile roşii postfiloxerice, totuşi şi albele seci şi demiseci – Riesling Italian, Sauvignon, Feteascã Regalã sunt dãruite cu tot ce trebuie: culoare luminoasã, mireasmã, prospeţime, gust bun, chiar original uneori, datoritã climei mai dulci. La un peşte copt, cu ceva acriturã vegetalã, ar merge un vinuţ sec, o Feteascã Regalã, cu culori, miros şi gust de ierburi sãlbatice.

radu anton roman reţetă crap

Cristina Călin