tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Radu Anton Roman. Mâncare ”verde”

Radu Anton Roman. Mâncare ”verde”

4 mar 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Aşa îi spun gorjenii la coptura asta de primãvarã.

• 1 pachet unt

• 3 ouã

• 1 pahar lapte

• sare, piper

• 1 kg verdeţuri: mãcriş, hasmaţuchi („asmãţiu“), salatã verde, untişor, podbal, lobodã

• Ierburile se fierb un pic, cât sã se-nmoaie

• Se toacã, cât sunt calde, se freacã cu unt, ouã şi lapte, sare şi piper

• Se dau la cuptor, nu mult, pânã se leagã

• Se oferã cu mãmãligã caldã şi o oalã de vin alb de Rovinari, ţãrãnesc, care sã nu fie chiar sec, dar nici demisec, ci abia abia sã nu-ţi parã acru

 

radu anton roman. lobodă ştevie salată