tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Radu Anton Roman: Pilaf cu ciuperci

Radu Anton Roman: Pilaf cu ciuperci

2 feb 2018 comentarii

Altã mâncãricã de post, de data asta şi munteneascã şi ardeleneascã (prea puţine reţete sunt strict locale; veţi mai întâlni asemenea licenţe, confuzii şi simultaneitãţi inevitabile).

• 1 ceaşcã orez

• 1 pahar untdelemn

• 1 legãturã pãtrunjel

• 1 ceapã

• sare, piper, cât vreţi

• 500 g ciuperci de care o fi (bune chiar şi cele uscate)

• Ceapa se toacã şi se prãjeşte în ulei, într-o cratiţã mãrişoarã

• Când s-a aurit, se adaugã orezul bine grijit şi scurs, sã se cãleascã niţel, sã prindã gust bun

• Ciupercile bine spãlate se toacã şi se pun peste orez, cu sare şi piper, amestecând mereu

• Dupã 5 minute de prãjit, se stinge pilaful cu 2-3 ceşti de apã, se amestecã şi se acoperã; se pune în cuptor la foc mic, 30-40 de minute, pânã se rumeneşte la suprafaţã

Dacă îţi place mâncarea românească, te-ar putea interesa şi

Radu Anton Roman: Mâncare de mazăre

Radu Anton Roman: Plăcintă cu mere (apud Pãstorel)

Radu Anton Roman: Friptură de vânat

• Se toacã pãtrunjel şi se presarã peste pilaf O fi ea mâncare de post, dar, nenfricat sãratã şi piperatã, are nerv şi chef de tovãrãşie, aşa cã un antricot de viţel fript pe cãrbuni sau un piept de pui la grãtar spurcã brusc gãteala înspre frupt, spre un Pinot Noir de Baraţca (vin semãnând cu o armurã falnicã de oţel cãptuşitã îngrijit cu pluş sau cu o fioroasã panterã neagrã torcând dulci cântece de leagãn unui prunc care o trage de mustãţi). Dupã aproximativ aceeaşi reţetã plus ceva usturoi, se poate face şi pilaf cu buruieni (în cazul ãsta nu se mai cãlesc şi ierburile, ci numai orezul): adãugând lobodã, urzici, spanac, ştevie etc.

Dacă vrei să citeşti mai multe articole interesante nu uita să ne dai LIKE şi pe FACEBOOK!

radu anton roman pilaf cu ciuperci orez reţetă

Cristina Călin