tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Radu Anton Roman. Roşii umplute

Radu Anton Roman. Roşii umplute

10 mar 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Ingrediente

I. • 8 roşii mijlocii, bine coapte, tari

• 3 ardei graşi

• 3 linguri orez

• 2 linguri pãtrunjel tocat

• sare, piper

• Orezul se fierbe

• Ardeii se toacã

• Roşiile se scobesc de miez

• Se amestecã orezul, ardeii, pãtrunjelul, sare, piper, se umplu roşiile

II.

• 8 roşii

• 1 ceaşcã orez

• 1 ceapã

• 2 linguri untdelemn

• 1 lingurã mãrar verde

• sare, piper

• Se toacã ceapa, se cãleşte în ulei

• Se adaugã orezul, sare, piper, un pic de apã

• Roşiile se scobesc de miez

• Miezul se pune peste orez – va fierbe încet, înãbuşit, cu puþinã zeamã

• Dupã un sfert de orã orezul s-a umflat şi muiat, se umplu roşiile, se presarã cu mãrar

E post în România? Atunci sã bem o bere, cã-i varã şi ca mâine urmeazã micii, şi ne salveazã!

 

roşii umplute