tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Radu Anton Roman: Sos românesc

Radu Anton Roman: Sos românesc

15 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Ingrediente

• 1 lingurã unt (untdelemn)

• lingurã fãinã

• 1 ceaşcã supã de carne

• 1 ceapã

• 1 pahar suc de roşii

• 1 linguriţã sare

 

Reţetă apărută în cartea Radu Anton Roman, Bucate balcanice cu accent românesc. Aceasta şi altele scrise de Radu Anton Roman se pot comanda din magazinul online www.bucătăria-lui-radu.ro. 

• Se toacã ceapa mãrunt de tot

• Se încinge untul

• Se adaugã fãinã cu sare

• Când fãina a devenit strãvezie se pune şi ceapã

• Dacã s-au rumenit amândouã, se stinge cu supã şi se lasã sã fiarbã pânã se leagã un pic

• Atunci se pune sucul de roşii şi iarãşi fierbe pânã se face o pastã

„Românesc“, în româneşte înseamnã muntenesc, pe Sabar şi Colentina.

radu anton roman sos românesc