tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Radu Anton Roman: supa moşieresei

Radu Anton Roman: supa moşieresei

15 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Ingrediente

• 3 cartofi

• 2 morcovi

• 1 gulie

• 1 vãrzucã dulce

• 1 pahar mazãre verde

• 1 ceapã

• 1 ceaşcã fasole verde

• 2 litri supã de oase

• 2 linguri unt

• 1 legãturã pãtrunjel

• 1 pahar smântânã

• 1 ou

• Toate legumele se taie tãieţei

• Supa se pune la fiert cu mazãrea

• Gulia, varza, morcovii, ceapa, fasolea verde se cãlesc în unt

• Dupã ce s-au muiat un pic se pun în supã sã clocoteascã 1 sfert de orã

• Se toacã pãtrunjelul

• Se bate oul cu smântânã şi un pic de supã

• Se adaugã supei şi cartofii, sã mai fiarbã încã 1 sfert de orã

• Se drege cu ou şi smântânã, se presarã verdeaţã

Aşa-i spun fierturii acesteia ialomiţenii, şi ştiu ei de ce.

 

radu anton roman supă reţete