ART

Ingrediente
• 3 cartofi
• 2 morcovi
• 1 gulie
• 1 vãrzucã dulce
• 1 pahar mazãre verde
• 1 ceapã
• 1 ceaşcã fasole verde
• 2 litri supã de oase
• 2 linguri unt
• 1 legãturã pãtrunjel
• 1 pahar smântânã
• 1 ou
• Toate legumele se taie tãieţei
• Supa se pune la fiert cu mazãrea
• Gulia, varza, morcovii, ceapa, fasolea verde se cãlesc în unt
• Dupã ce s-au muiat un pic se pun în supã sã clocoteascã 1 sfert de orã
• Se toacã pãtrunjelul
• Se bate oul cu smântânã şi un pic de supã
• Se adaugã supei şi cartofii, sã mai fiarbã încã 1 sfert de orã
• Se drege cu ou şi smântânã, se presarã verdeaţã
Aşa-i spun fierturii acesteia ialomiţenii, şi ştiu ei de ce.