tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Radu Anton Roman: Zeamă de mei

Radu Anton Roman: Zeamă de mei

8 ian 2018 comentarii

Ingrediente

• 1 ceaşcã de mei

• 1 litru supã de legume

• 1 pumn de salvie

• 1 ceapã

• 1 lingurã ulei

• sare, piper, boia, cât e cheful

• 1 linguriţã chimen

• pãtrunjel

• 3 linguri smântânã (dacã e post, fãrã!)

• Se pune supa la fiert cu meiul şi încã o ceaşcã de apã

• Se toacã ceapa şi salvia

• Se cãleşte ceapa în ulei încins

• Se adaugã la supã salvia, ceapa, chimenul, sare, piper, boia

• Se toacã pãtrunjelul

• Dupã 1 jumãtate de orã se ia de pe foc, se drege cu smântânã desfãcutã în puţinã zeamã şi se presarã pãtrunjel

„Zupã“ de Ardeal, rãtãcitã prin blidele unui sat uitat între mãguri, unde încã se mai cultivã meiul, ca o relicvã. Am mâncat o fierturã deasã şi arhaicã, am dormit în fân, adânc, mã simţeam cu trei sute de ani mai tânãr.

radu anton roman mei zeamă de mei supă de mei

Cristina Călin