tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Reţetă Cloud Bread. Cum se prepara cea mai pufoasă pâine

Reţetă Cloud Bread. Cum se prepara cea mai pufoasă pâine

8 mai 2017 comentarii

Cloud bread este o pâinică pufoasă, uşoară, bogată în proteine şi extrem de scăzută în carbohidraţi, fiind perfectă pentru cei care ţin diete fără carbohidraţi, gluten sau cereale.

Ingrediente:

3 ouă, separate

o linguriţă suc de lămâie

3 linguri cremă de brânză sau iaurt grecesc

Preparare:

Timp de preparare: 15' Timp de gătit: 30'

Preîncălziţi cuptorul la 150 C. În primă fază, trebuie să separaţi albuşurile de galbenuşuri. Bateţi albuşurile spumă, împreună cu zeama de lămâie. Într-un alt bol, amestecaţi gălbenuşurile cu crema de brânză sau iaurtul grecesc. Adăugaţi treptat albuşurile bătute peste amestecul de galbenuşuri, până când totul a fost încorporat. 

Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt şi puneţi aluatul cu o lingură, formând cercuri, cu o grosime de aproximativ 1.5 cm. Băgaţi-le la cuptor pentru 30 de minute sau până când devin aurii. Lăsaţi-le să se răcească înainte de a le servi. 

Poftă bună, gustartienilor!

retete proteine carbohidrati