tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Reţetă de tartă cu spanac, brânză şi nuci

Reţetă de tartă cu spanac, brânză şi nuci

23 mar 2016 comentarii

Spanacul se găseşte peste tot în piaţă în această perioadă. În combinaţie cu brânză de capră şi nuci este foarte potrivit ca umplutură de tartă.

Ingrediente:

6 porții

250 de grame de aluat de foitaj

700 de grame de spanac proaspăt, spălat

ulei de măsline

400 de grame de brânză de capră

60 de grame de nucă măcinată

miez de nucă pentru decor

sare, piper

roşii uscate (opţional)

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit: 25 de minute

Încălzeşte cuptorul la 200°C. Căleşte spanacul în ulei de măsline, câteva minute, sărează după gust, apoi condimentează cu piper. Aluatul se întinde într-o formă de tartă tapetată cu hârtie de copt. Amestecă spanacul scurs cu brânza şi nuca măcinată şi pune compoziţia peste aluatul din tavă. Decorează cu miezul de nucă şi opţional cu roşii uscate. După 25 de minute, scoate tava din cuptor, las-o câteva minute să se răcească, apoi o poţi porţiona.

spanac nuci brânză de capră tartă reţete de primăvară