ART

Spanacul se găseşte peste tot în piaţă în această perioadă. În combinaţie cu brânză de capră şi nuci este foarte potrivit ca umplutură de tartă.
250 de grame de aluat de foitaj
700 de grame de spanac proaspăt, spălat
ulei de măsline
400 de grame de brânză de capră
60 de grame de nucă măcinată
miez de nucă pentru decor
sare, piper
roşii uscate (opţional)
Încălzeşte cuptorul la 200°C. Căleşte spanacul în ulei de măsline, câteva minute, sărează după gust, apoi condimentează cu piper. Aluatul se întinde într-o formă de tartă tapetată cu hârtie de copt. Amestecă spanacul scurs cu brânza şi nuca măcinată şi pune compoziţia peste aluatul din tavă. Decorează cu miezul de nucă şi opţional cu roşii uscate. După 25 de minute, scoate tava din cuptor, las-o câteva minute să se răcească, apoi o poţi porţiona.