ART

O salată plină de culoare şi arome, potrivită atât pentru prânz cât şi pentru cină.
1 cartof dulce mare
1 salată (în funcţie de preferinţe, poate fi şi kale)
1 cutie de fasole neagră
1 avocado curăţat
1 ceapă roşie
miez de seminţe de dovleac
2 legături pătrunjel
parmezan ras
50 ml suc lime
ulei de măsline
sare, piper cayenne sau boia afumată
Pentru început, încălzeşte cuptorul la 180-200 grade Celsius. Curăţă cartofii şi taie-i cubuleţe. Aşază-i într-o tavă, stropeşte-icu ulei de măsline, sare şi piper cayenne sau boia afumată, în funcţie de cum vă place, picant ori dulce. Lăsă cartofii să se coacă timp de maximum 40 de minute. Între timp, taie salata, pune-o într-un bol şi presară sarea peste ea, amestecând uşor. Adaugă şi cartofii, după ce s-au mai răcit, apoi fasolea neagră (dată într-o apă şi scursă bine), pătrunjelul, ceapa roşie, seminţele de dovleac şi avocado tăiat cubuleţe. Apoi amestecă ingredientele. Pentru sosul de salată, amestecă ulei de măsline (100 ml), suc de lime (50 ml), pătrunjel (1 legătură mică), sare şi piper, într-un mojar. Serveşte şi cu parmezan ras pe deasupra.
Poftă bună, gustartienilor!