tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Salată cu piept de raţă, caramelizat la cuptor, mango şi rucola
SPICY

Salată cu piept de raţă, caramelizat la cuptor, mango şi rucola

23 feb 2017 comentarii

O salată exotică, cu un gust aparte. Pieptul de raţă este o carne fină şi slabă, iar gustul absolut delicios al unui mango dă o aromă deosebită acestui preparat.

Pieptul de raţă se crestează pe diagonală, se dă prin sos de soia şi se lasă o oră la frigider. Următorul pas, trage pieptul de raţă la tigaie, fără ulei, cam 1 minut pe fiecare parte. Apoi prepară un sos din sucul de la două portocale, 100 g miere de albine, ghimbir, 50 ml sos soia, sare şi piper. Aşază pieptul de raţă într-o tavă şi toarnă amestecul peste. Dă-l la cuptor circa 15-20 minute până se caramelizează sosul.

Feliază subţire pieptul de raţă şi aşază bucăţile de carne pe un pat de rucola, pe un platou sau un castron. Adaugă un mango şi un avocado (feliate), ardei iute roşu şi frunze de mentă. Peste, pune sosul pe care-l prepari din sucul de la o lămâie, o linguriţă de oţet balsamic, una de ulei de susan, o linguriţă de sos soia, 1 ardei iute roşu, tocat mărunt, şi o linguriţă de zahăr brun. Poţi adăuga şi seminţe de pin.

Poftă bună, gustartienilor!

salată piept de raţă la cuptor mango