tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Salată mediteraneană cu creveţi şi ton
COOL

Salată mediteraneană cu creveţi şi ton

24 dec 2016 comentarii

Salata mediteraneană este salata de boeuf a spaniolilor. Se serveşte mai tot anul, însă nu poate lipsi de pe masa de Crăciun. Creveţii şi tonul sunt punctele forte ale acestui preparat.

Ingrediente:

1 1/2 cartofi

1 kg morcovi

700 g castraveţi muraţi

300 g gogşari muraţi

250 g ton

1 kg creveţi

6 ouă fierte

3 borcane mari de maioneză

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Se fierb morcovii şi cartofii, în vase separat. După ce se răcesc, se taie, dar nu foarte mărunt. Se toacă apoi la fel castraveţii, gogoşarii şi albuşurile de ou. Se adaugă într-un castron mare, alături de creveţii fierţi şi decojiţi, ton şi 5 gălbenuşuri pasate cu furculiţa. Se pun două borcane de maioneză şi se amestecă. Se pune salata pe platouri, apoi se ornează cu maioneză şi restul de gălbenuşuri fărâmiţate, cu câţiva castraveţi muraţi, gogoşari, creveţi şi morcovi feliaţi.

Poftă bună, gustartienilor!

salată mediteraneană