tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Salată Nicoise. Gordon Ramsay: cea mai elegantă şi sofisticată
FRESH

Salată Nicoise. Gordon Ramsay: cea mai elegantă şi sofisticată

27 apr 2017 comentarii

O salată cu gust franţuzesc, originară din Nisa. A cucerit mai toate papilele încă de la începutul secolului 20, iar chefi din toată lumea s-au îndrăgostit de aromele ei. În mod tradiţional, se prepară din roşii, ouă fierte tari, măsline, anşoa şi ulei de măsline.

Ingrediente:

2 cutii de ton

250 g rucola

100 g valeriană

300 g roşii cherry şi galbene

vinegretă de lămâie

măsline

o legătură de ridichi

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-un bol, amestecă rucola şi valeriana cu două linguri de vinegreta de lămâie. Apoi adaugă tonul, roşiile tăiate, ridichile feliate subţire, măslinele şi restul de sos de lămâie. Ca să pregăteşti o vinegreta de lămâie absolut savuroasă, ai nevoie de: 1/2 linguriţă de coajă rasă de lămâie, 2 lingur de suc de lămâie proaspăt,1 linguriţă zahăr, 1/2 linguriţă muştar Dijon, 1 vârf de sare , 4 linguri de ulei de măsline extra-virgin şi piper. Amestecă într-un vas coaja şi sucul de lămâie, zahărul, sarea şi muştarul şi amestecă bine până se topesc. Adaugă uleiul de măsline treptat, amestecând constant. Asezonează cu piper.

Despre salata nicoise, Delia Smith spune că este una dintre "cele mai bune salate care s-au inventat până acum", iar Gordon Ramsay o vede ca cea mai elegantă şi sofisticată salată de vară. 

Se pot folosi la această salată şi roşii sau cartofi copţi la cuptor. De asemenea, a devenit foarte populară varianta cu ton. Decenii întregi au fost însă discuţii aprinse între tradiţionalişti şi inovatori cu privire la ingredientele care ar trebui incluse sau nu în această salată. De exemplu, cei care ţin la tradişie, exclud existenţa legumelor gătite în această salată.

Poftă bună, gustartienilor!

salată nicoise