tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Salsa de portocale şi ardei iute cu piept de pui în crustă de parmezan
SPICY

Salsa de portocale şi ardei iute cu piept de pui în crustă de parmezan

2 mar 2017 comentarii

Transformă portocalele într-o salsa absolut delicioasă cu un gust îndrăzneţ dat de ardeiul iute.

Pentru această salsa spectaculoasă, ai nevoie de două portocale, una roşie, una obişnuită, seminţele de la o rodie, o ceapă tocată, un ardei iute, fără seminţe, tăiat mărunt, coriandru proaspăt tocat şi o lingură de ulei de măsline.

Curăţă portocalele, inclusiv de membrană, deasupra vasului în care prepai salsa, pentru a nu pierde niciun strop din sucul acestora, apoi adaugă celelalte ingrediente şi amestecă. La final, mai poţi stoarce puţin lime.

Pasul următor, încinge cuptorul la foc mediu şi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Apoi, bate un albuş cu un pic de sare şi piper. Dă parmezan pe răzătoarea mică, cât să obţii cam 5-6 linguri. Apoi ia două bucăţi de piept de pui, dă-le prin prin albuş, apoi prin parmezan. Aşază-le în tavă şi lasă-le să se coacă în jur de 20 de minute, până când carnea de pui devine crocantă şi aurie. 

Această salsa se potriveşte perfect şi cu piept de pui în seminţe. 

salsa de portocale reţete pui