tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Sardine la grătar, salsa italiană şi pâine prăjită
SPICY

Sardine la grătar, salsa italiană şi pâine prăjită

25 nov 2016 comentarii

Micile sardine sunt o sursă excelentă de nutrienţi şi antioxidanţi. În plus, conţin grăsimi sănătoase, foarte importante pentru organismul nostru! Termenul de sardină a fost menţionat pentru prima dată în limba engleză la începutul secolului 15 şi se pare că provine de la insula Sardinia.

Aceşti peşti firavi se regăsesc şi în Marea Neagră, însă nu într-un număr foarte mare.

În 1820, Joseph Colin a inventat, la Nantes, sardina la conservă. În secolul 19, era considerată un produs de lux. 

Cele mai gustoase sunt însă cele proaspete, pregătite la grătar sau la cuptor. Atenţie însă de unde le cumpăraţi. Verificaţi să fie lucioase, ferme, să aibă ochii limpezi.

Astăzi vă propunem o reţetă de sardine la grătar cu salsa de roşii proaspete.

Sardinele se pregătesc rapid pe grătar, nu mai mult de 10 minute. Le stropeşti înainte cu ulei de măsline, însă nu foarte mult căci îşi lasă singure grăsime. Le scoţi apoi pe un platou învelit cu şevete de hârtie.

Pentru salsa ai nevoie de 4-5 roşii prunişoare, tăiate mărunt, 1 ardei iute roşu uscat,  1-2 căţei de usturoi, busuioc, pătrunjel, o lingură de oţet de vin roşu, sare, piper proaspăt măcinat şi ulei de măsline. 

Pune pe grătar şi câteva felii de pâine. Pregăteşte şi un rose ca să onorezi ultima zi oficială de vară. Delicios!

Poftă bună, gustartienilor!

 

sardine salsa