tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Somon cu sirop de arţar în stil canadian
HOT

Somon cu sirop de arţar în stil canadian

24 mar 2016 comentarii

Inedit şi foarte uşor de preparat, somonul cu sirop de arţar este soluţia rapidă pentru o cină care să impresioneze oaspeţii sau pentru o masă specială acasă.

Ingrediente:

1/4 cană cu sirop de arţar

2 linguri cu sos de soia

1 căţel de usturoi, pisat

1 vârf de cuţit de sare

puţin piper negru, măcinat

500 de grame de somon file

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Amestecă într-un bol siropul de arţar, sosul de soia, usturoiul, sarea şi piperul. Pune somonul într-un vas din sticlă, puţin înalt, şi peste carne toarnă amestecul de sirop de arţar. Acoperă vasul şi marinează peştele, la frigider, 30 de minute, întorcând carnea o dată. Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Vasul termorezistent cu somon intră în cuptor, neacoperit. Se coace timp de 20 de minute sau până când peştele este gata.

Siropul de artar este poate cel mai sănătos îndulcitor natural astăzi, iar două porţii de somon a câte 150 de grame fiecare pe săptămână sunt mai mult decât suficiente pentru a beneficia de proprietăţile sale.

somon sirop de arţar reţete peşte