tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Somon cu sparanghel, lămâie şi ouă poşate
HOT

Somon cu sparanghel, lămâie şi ouă poşate

20 apr 2017 comentarii

Un mic dejun absolut savuros şi un start al zilei cum nu se poate mai gustos.

Ingrediente:

2 fileuri de somon

10 fire de sparanghel

1 lămâie

ulei de măsline

câteva frunze de valeriană

4 ouă

sare, piper

1 lingură de unt

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Prima oară, pregăteşte ouăle poşate. Într-o oală, pune 2 litri de apă, peste care adaugi o ceaşcă de oţet alb. Când apa ajunge aproape de punctul de fierbere şi începe să facă bule mici, adăugă oul la baza căruia faci o gaură mică, de suprafaţă, cât să treacă de membrana fină albă. După 10 secunde, scoate oul, poţi folosi mănuşi pentru a-ţi proteja mâinile, loveşte-l uşor pe toate părţile de o suprafaţă plană, apoi sparge-l şi dă-i drumul în apă şi lasă-l în jur de 5 minute. Scoate oul cu o lingură şi pune-l într-un bol cu apă rece câteva secunde. Apoi scoate ouăle pe o farfurie. Încinge o tigaie non aderentă, apoi adaugă sparanghelul dat prin două linguri ulei de măsline, sare şi piper. Rumeneşte-l 2-3 minute, apoi scoate-l pe farfurie. În aceeaşi tigaie, prăjeşte apoi fileurile de somon pe care înainte le dai prin unt. Găteşte fileurile cu pielea în jos, 5 minute, apoi întoarce-le pentru încă 3-4 minute. Alege două farfurii şi pe fiecare aşază câte un file de somon, două ouă poşate, cinci fire de sparanghel, câteva frunze de valeriană şi câte o jumătate de lămâie.

Poftă bună, gustartienilor!

reţete somon ouă poşate sparanghel