tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Somon cu tăiţei de dovlecei, rozmarin şi miere

Somon cu tăiţei de dovlecei, rozmarin şi miere

4 oct 2016 comentarii

Pregăteşte-te să tot roteşti furculiţa în această farfurie gourmet în stil mediteranean.

Ingrediente:

4 bucăţi de somon

4 dovlecei

1 lămâie

ulei de măsline

sare

ardei iute - fulgi

4 căţei de usturoi

miere

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Asezonează somonul cu sare şi piper. Apoi, cu un spiralator de legume, pregăteşte tăiţeii de dovlecei. Aşază-i într-o strecurătoare, presară peste ei sare, apoi amestecă. Lasă-i să se scurgă. Într-o tigaie non-stick, toarnă o lingură de ulei de măsline, iar după ce s-a încins adaugă somonul. Lasă-l să se rumenească 5 minute pe fiecare parte. După, în aceeaşi tigaie, încălzeşte ulei de măsline şi adaugă lămâia tăiată felii şi curăţată de coajă, apoi usturoiul, ardeiul şi tăiţeii (nu înainte de a-i usca într-un şervet de hârtie). Ţine-i la foc mediu cam 5 minute. Aşază tăiţeii pe o farfurie, şi peste ei somonul. Presară coajă de lămâie, sare, o linguriţă de miere şi adaugă o crenguţă de rozmarin.

Poftă bună, gustartienilor!

P.S. - se asortează perfect cu un pahar de vin alb!

reţete cu somon tăiţei de dovlecei