tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Somon cu tăiţei de dovlecei, rozmarin şi miere

Somon cu tăiţei de dovlecei, rozmarin şi miere

17 apr 2017 comentarii

Pregăteşte-te să tot roteşti furculiţa în această farfurie gourmet în stil mediteranean.

Ingrediente:

4 bucăţi de somon

4 dovlecei

1 lămâie

ulei de măsline

sare

ardei iute - fulgi

4 căţei de usturoi

miere

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Asezonează somonul cu sare şi piper. Apoi, cu un spiralator de legume, pregăteşte tăiţeii de dovlecei. Aşază-i într-o strecurătoare, presară peste ei sare, apoi amestecă. Lasă-i să se scurgă. Într-o tigaie non-aderentă, toarnă o lingură de ulei de măsline, iar după ce acesta s-a încins adaugă somonul. Lasă-l să se rumenească 5 minute pe fiecare parte. După, în aceeaşi tigaie, încălzeşte ulei de măsline şi adaugă lămâia tăiată felii şi curăţată de coajă, apoi usturoiul, ardeiul şi tăiţeii (nu înainte de a-i usca într-un şervet de hârtie). Ţine-i la foc mediu cam 5 minute. Aşază tăiţeii pe o farfurie, şi peste ei somonul. Presară coajă de lămâie, sare, o linguriţă de miere şi adaugă o crenguţă de rozmarin.

Poftă bună, gustartienilor!

P.S. - se asortează perfect cu un pahar de vin alb!

reţete cu somon tăiţei de dovlecei