tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Somon în crustă de nuci cu salată de spanac
HOT

Somon în crustă de nuci cu salată de spanac

20 mar 2017 comentarii

Somonul atât de fraged, crusta delicioasă de nucă şi muştar şi o salată proaspătă cu spanac sunt ingredientele de care ai nevoie pentru o cină savuroasă.

Ingrediente:

2 fileuri de somon

1 cană cu nucă măcinată

5 căţei de usturoi

2 linguri cu pesmet

coajă rasă de la o lămâie

1 lingură cu ulei de măsline

1 lingură cu mărar proaspăt

1 lingură cu muştar Dijon

sare, piper

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-un robot de bucătărie, amestecă nuca, usturoiul, pesmetul, coaja de lămâie, uleiul şi mărarul proaspăt, până când se obţine o compoziţie ca un pesmet, uşor €lipicios. Adaugă sare şi piper după gust. Într-o tavă de cuptor, aşază fileurile de peşte, cu pielea în jos, şi unge-le cu câte o linguriţă de muştar. Apoi împarte în mod egal amestecul de mai sus pe cele două fileuri şi presează uşor cu mâna, să arate ca o crustă. Acoperă fileurile cu o folie de plastic şi dă-le la frigider două ore. După ce trec cele două ore, încinge cuptorul la 180 de grade Celsius şi coace peştele în jur de 15-20 minute. Serveşte cu salată de spanac, ulei de măsline şi boia afumată.

Poftă bună, gustartienilor!

 

 

somon în crustă de nuci