tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Sufleu de portocale, reţeta lui Chef Ashlie Dias (VIDEO)

7 dec 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Chef Ashlie Dias de la Hotel Sheraton din Bucureşti este unul dintre cei mai apreciaţi bucătari de la noi din ţară. Pentru sărbătorile de iarnă el ne propune un sufleu de portocale, un desert care este uşor de făcut, dar la care trebuie să fiţi foarte atenţi la detalii.

Ingrediente

50 g unt

30 g zahăr

4 ouă

250 ml lapte

30 g făină

O portocală

20 g Cointreau

Mod de preparare

Tigaia se pune pe foc să se încingă, apoi se adaugă untul şi făina şi se amestecă până când amestecul devine nisipos, fără să se închidă la culoare. Apoi se adaugă laptele călduţ şi se amestecă. Când s-a încorporat laptele, compoziţia se varsă într-un vas pus pe un pat de gheaţă.  

Vasele în care punem sufleul trebuie să fie termorezistente. Se ung foarte bine cu unt şi apoi se pune zahăr care se roteşte pe toată suprafaţa vasului.

În compoziţia lăsată la răcit pe patul de gheaţă se adaugă Cointreau, coajă rasă de portocală şi gălbenuşurile. Albuşurile se bat spună şi apoi se încorporează în amestecul de mai sus. Compoziţia trebuie să fie foarte omogenă, astfel că se amestecă încet până când nu mai există bule de albuş. Se varsă apoi în fiecare vas uns cu unt şi zahăr. Se dau la cuptor şi se servesc cu dulceaţă de kumquat şi fructe de pădure proaspete. 

 

retete ashlie dias