ART

Distrează-te astăzi în bucătărie, învăţând să faci crutoane altfel, pentru supa ta de broccoli: cu ulei din seminţe de roşii.
2 linguriţe ulei măsline
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 cartof
1 frunză de dafin
400 gr broccoli
1 l supă de legume
150 gr brânză albastră
Pentru crutoane ai nevoie de 4 felii de pâine, 4 linguri cu ulei din seminţe de roşii, 2 linguriţe cu condimente şi o linguriţă cu sare. Pâinea se taie cubuleţe, se dă prin ulei, condimente şi sare şi se lasă la cuptor 10 minunte. Acum e timpul pentru prepararea supei. Sotează ceapa în ulei 5 minute, adaugă usturoiul, cartoful felii şi frunza de dafin şi mai lasă alte 5 minute. Adaugă apoi broccoli fiert în prealabil, iar după 5 minute, supa care trebuie să dea în fiert. Aruncă în oală brânza cubuleţe, amestecând până se înmoaie. Scoate frunza de dafin şi dă amestecul prin blender până devine cremos. Se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte cu delicioasele crutoane crocante.
Ştiai că în ultimele aproape trei decenii, consumul de broccoli a crescut cu 950%? Poftă bună!