tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Supă cremă de conopidă: un deliciu pentru zile mohorâte
HOT

Supă cremă de conopidă: un deliciu pentru zile mohorâte

19 nov 2018 comentarii

O supă caldă, luminoasă şi cremoasă este perfectă pentru prânz sau cină în această perioadă a anului. Şi chiar dacă ţii sau nu postul, profită de beneficiile pe care conopida le are pentru sănătate.

Ingrediente:

6 porţii porții

1 conopidă medie, spălată şi desfăcută în bucheţele

1 ceapă mare, tocată

2 catei de usturoi

1 păstârnac mediu, tăiat mărunt

1/2 rădacină medie de ţelină, tăiată mărunt

1 cartof mediu, taiat cuburi

600 ml supă de legume

400 ml lapte de cocos (dacă nu ţii post şi nu îţi plac gusturile uşor exotice, poţi adăuga lapte integral în loc de lapte de cocos)

sare de mare şi piper negru, proaspăt măcinat

1 lingură ulei de măsline

Crutoane sau pâine prăjită pentru servit

Preparare:

Timp de preparare: 15 minute Timp de gătit: 30 minute

1. Încălzeşte uleiul într-o oală de supă, la foc mediu, în care pui la rumenit ceapa tăiată cubuleţe. După aproximativ 5 minute, când ceapa devine sticolasă, se adaugă păstârnacul şi ţelina, se lasă încâ 5 minute, apoi se adaugă usturoiul si se mai lasă 30 secunde, amestecând.

2. Adaugă supa de legume, buchetele de conpidă şi bucăţile de cartof şi adu la fierbere. Dă focul mic, acoperă cu un capa şi lasă la fiert până ce toate legumele sunt foarte moi.

3. Adaugă laptele de cocos şi amestecă din când în cînd, până readuci supa din nou la fierbere, apoi trage vasul departe de căldură, ep un fund de lemn.

4. Cu ajutorul unui mixer cu picior lung, pasează legumele din supă (sau adaugă legumele într-un procesor de bucătătărie, apoi adaugă piureul astfel obţinut la loc în supa din oală). Amestecă, adaugă sare şi piper.

5. Toarnă supa fierbinte în boluri încălzite şi serveşte cu pâine prăjită sau crutoane.

Dacă nu ţii post, poţi servi această supă cu bucăţele de brânză sau cu parmezan, presărate deasupra bolului, la servire.

 

Aşa cum scriu colegii noştri de la CSID, conopida este o legumă unică, cu o concentraţie mare de nutrienţi, bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi. Conţine calciu care se găseşte în jurul inflorescenţelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, vitamina K, acid folic şi vitamina B6. (Dacă te interesează, poţi citi mai multe despre beneficiile conopidei pentru sănătate pe site-ul CSID, aici)

 

supa-crema toamna legume supe post sanatate