tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Supa cremă de dovleac cu ardei iute uscat şi rodie

Supa cremă de dovleac cu ardei iute uscat şi rodie

14 oct 2016 comentarii

Atât de aromată şi perfectă într-o zi de toamnă. Supa cremă de dovleac o poţi degusta cu chefir, rodie şi crutoane.

Ai nevoie de 1 kg de dovleac, ulei de măsline, ardei iute uscat, ceapă, sare, usturoi, curry, morcovi şi ţelină, supă de legume sau de pui.

Într-o tavă, aşază dovleacul, peste care torni câţiva stropi de ulei de măsline şi ardeiul iute pisat cu sare. Se coace cam în jur de o oră, până se caramelizează marginile. Curăţă morcovul, ţelina, ceapa şi usturoiul. Într-o tigaie, încinge ulei de măsline şi căleşte legumele, 15 minute. Când dovleacul e gata, adaugă-l peste celelalte legume, apoi curry. Cu ajutorul unui blender, pasează şi adaugă supa de legume, treptat, cât să obţii consistenţa dorită. La final, când torni supa în castron, poţi presăra seminţe, nuci sau brânză de capră.

supă cremă dovleac