tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Supă cremă de morcovi cu ghimbir
HOT

Supă cremă de morcovi cu ghimbir

27 iun 2016 comentarii

Supa cremă de morcovi se pregăteşte simplu, rapid şi este extrem de hrănitoare. O poţi scoate din anonimat şi îţi poţi ului invitaţii adăugând un singur ingredient: ghimbirul.

Ingrediente:

2 morcovi

1 ceapă

2 cartofi

2-3 cm de ghimbir

2 linguri ulei de măsline extravirgin

Suc de lămâie

Scorţişoară

Turmeric

Sare şi piper, după gust

Verdeţuri pentru decor: pătrunjel, busuioc verde, coriandru

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Pregăteşte o oală de supă, încinge uleiul, adaugă ceapa şi ghimbirul dat prin răzătoare şi căleşte-le în jur de cinci minute, până se înmoaie. Taie toate legumele, pune-le în oală şi adaugă apă, cât să le acopere. Lasă-le la fiert timp de 15-20 de minute. După ce ai oprit focul, poţi pune uleiul de măsline şi sucul de lamâie. Pasează supa şi asezonează cu praf de scorţişoară, turmeric, sare şi piper. Se poate servi cu iaurt/smântână, seminţe de dovleac sau verdeţuri proaspete.

 

 

 

 

 

supă morcovi ghimbir reţete vegetariene reţete supe cremă