ART

Aroma afumată a somonului dă un gust incredibil acestei supe.
1 cub de unt
2 fire de praz mari, tăiate pe jumătate, apoi în felii subţiri
1 frunză de dafin
1 kg de cartofi albi, tăiaţi cubuleţe
4 morcovi
1 l supă de legume
200 g de somon afumat, tăiat fâşii
100 ml de smântână proaspătă de ţară
sare, piper
mărar
Se încălzeşte untul într-o cratiţă mare şi se adaugă prazul şi frunza de dafin. Se călesc la foc mic 8-10 minute sau până când prazul se înmoaie bine, apoi se adaugă şi cartofii şi morcovul rondele şi se amestecă bine. Se toarnă supa şi smântâna şi se fierbe totul la foc mic, până când cartofii sunt foarte fragezi. Se adaugă două treimi din somonul afumat, se amestecă şi se asezonează. Se serveşte supa în boluri adânci, folosind somonul rămas şi mărarul ca topping.
Poftă bună, gustartienilor!