tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Supă de scoici şi bruschette cu usturoi şi ulei de măsline
HOT

Supă de scoici şi bruschette cu usturoi şi ulei de măsline

7 apr 2017 comentarii

O supă delicată, savuroasă, cu parfum de Mediterană, perfect completată de bruschettele cu ulei de măsline şi usturoi, pe care o poţi degusta la prânz sau cină.

Ingrediente:

1 kg de scoici

1 cutie de roşii tocate

3 linguri de ulei de măsline

1 ceapă tocată

3 căţei de usturoi

1 pahar mic de vin alb

1 cană cu apă

sare, piper, pătrunjel

1 ardei iute roşu

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-o cratiţă, încălzeşte uleiul de măsline şi sotează ceapa, ardeiul şi usturoiul până ce acesta începe să devină transparent. Adaugă roşiile, sarea şi piperul şi găteşte-le maximum 10 minute. Toarnă poi şi vinul şi mai lasă la foc mediu 10 minute, completând sosul cu apă dacă se îngroaşă prea tare. Adaugă scoicile spălate, acoperă cratiţa cu un capac şi aşteaptă până se deschid, în jur de 5-7 minute. Supa se serveşte cu pătrunjel proaspăt şi pâine coaptă cu usturoi.

Foarte important este să foloseşti scoici proaspete. Tine-le în frigider, într-un bol cu puţină apă, înainte de a le găti. Apoi spală-le bine. 

Citeşte aici şi cum prepari cele mai gustoase bruschette: Bruschetta, din Roma antică în contemporanul paradis culinar al lumii

Poftă bună, gustartienilor!

reţete supe scoici supă de scoici