tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Supă de ţelină cu praz şi conopidă
HOT

Supă de ţelină cu praz şi conopidă

9 nov 2016 comentarii

Cremoasă şi foarte gustoasă, supa cremă de ţelină cu praz şi conopidă este excelentă pentru un prânz delicios.

Ingrediente:

4 tulpini de ţelină

2 fire de praz

1 conopidă medie

1 l supă de pui sau legume

usturoi

250 ml smântână

sare şi piper

30 g unt

pătrunjel

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-o oală mai mai mare topeşte untul la foc mediu. Adaugă ţelina, prazul, usturoiul, sarea şi piperul. Lasă-le pe foc în jur de cinci minute. Pune apoi conopida şi supa. După primul clocot, dă focul mai mic şi lasă să fiarbă în continuare, în jur de 15 minute, până când se înmoaie conopida. Pune supa în blender şi mixează până devine cremoasă. Transfer-o apoi în oală şi adaugă smântâna. Presară pe deasupra frunzele verzi de praz şi pătrunjelul, tăiate mărunt. Se serveşte cu crutoane sau pâine prăjită.

Poftă bună, gustartienilor!

supă cremă