tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Supă tradiţională cu fructe de mare din Tomelloso
HOT

Supă tradiţională cu fructe de mare din Tomelloso

23 dec 2016 comentarii

În Tomelloso, un mic oraş foarte prietenos din Ciudad Real, din sudul Spaniei, fructele de mare şi peştele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun.

Cu două zile înainte de Crăciun, toată lumea merge la pescărie pentru a cumpăra fructe de mare proaspete şi peşte. Şi au de unde alege!

Supa de fructe de mare şi peşte este absolut delicioasă şi în mai toate bucătăriile din Tomelloso se pregăteşte în această perioadă a sărbătorilor. Se prepară foarte repede, iar gustul este unul desăvârşit. 

Iată de ce ai nevoie pentru o supă tradiţională din Tomelloso:

250 de g de calamari, 20 de creveţi, 3 căţei de usturoi, 1 ceapă tocată mărunt, 10 scoici mici sau medii, sare şi piper, 3 fileuri de cod (proaspăt sau congelat), puţin şofran şi puţină boia, pentru culoare, şase rondele de fidea.

Se curăţă creveţii, iar carcasele lor se fierb în 2- 3 litri de apă. Scoicile se spală bine pentru a nu rămâne nisip.

Într-un wok mare se călesc în ulei de măsline ceapa tocată mărunt, căţeii de usturoi şi fructele de mare. După 10 minute se adaugă şi fileurile de cod tăiate potrivit. Se mai lasă la călit încă 10 -15 minute. Se scoate peştele din wok, pentru a nu se sfărâma, apoi se adaugă apa în care au fiert carcasele de creveţi, boia şi şofran şi se lasă la fiert până când supa începe să clocotească bine. După 5 minute stingeţi focul şi adăugaţi înapoi codul.

Poftă bună, gustartienilor!

 

 

reţete supe supă cu fructe de mare