tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Sushi cu somon afumat şi cele mai tari reguli predate de Naomichi Yasuda
ART

Sushi cu somon afumat şi cele mai tari reguli predate de Naomichi Yasuda

21 iun 2016 comentarii

Artă tradiţională japoneză, la tine în bucătărie: sushi cu somon afumat.

Ingrediente:

1 cană şi jumătate cu orez japonez pentru sushi

1 cană şi jumătate cu apă

4 linguri oţet de orez

1 pachet de nori (alge)

200 g de somon afumat

4 castraveţi mici

Wasabi

sos soia

ghimbir murat pentru servit

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Pune orezul la fiert, doar cu o cană şi jumătate de apă. Când începe să fiarbă, acoperă cu un capac şi dă focul mic, 30 de minute. Nu ridica înainte capacul. Opreşte focul, amestecă, lasă 2 minute şi dă la răcit. Ia apoi câte o foaie de nori şi aşază pe un covoraş de bambus (special pentru rulat sushi). Spre mijlocul foii, întinde orez (1-2 linguri), deasupra lui aşezând puţin wasabi, feliuţe de somon şi de castravete, în această ordine. Lasă un spaţiu liber de 2 cm în partea de sus. Umezeşte cu puţină apă acest capăt al foii de nori. Rulează foaia de nori din partea de jos şi „lipeşte" partea umezită peste cealaltă extremitate a foii.

Rulourile obţinute le tai în felii groase de 1-2 cm şi le serveşti alături de sos soia şi de ghimbir murat.

Acum află de la Naomichi Yasuda cum se mănâncă în mod corect sushi!

 

sushi somon naomichi yasuda reţete peşte