tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Tagliatelle carbonara cu pancetta şi trufe
HOT

Tagliatelle carbonara cu pancetta şi trufe

1 nov 2016 comentarii

Pentru a prepara această farfurie absolut savuroasă de carbonara ai nevoie de tagliatelle, unt, pancetta, usturoi, trufe, ouă, parmezan, piper negru, piper cayenne, smântână, vin alb şi sare kosher.

Într-o tigaie neaderentă, topeşte o lingură de unt, apoi adaugă doi căţei mari de usturoi, tăiaţi, si lasă-i să prindă culoarea aurie.  Adaugă vinul, cam un sfert de cană, şi găteşte până ce acesta se evaporă. Îndepărtează tigaia de pe foc şi adaugă smântâna. Amestecă uşor. 

Separat, într-o oală largă fierbe pastele al dente. Când sunt gata, scurge apa, dar păstrează puţină într-o cană, în caz că vrei să subţiezi sosul.

Într-un vas, bate un albuş de ou şi un ou întreg, parmezanul, piperul negru şi cel cayenne.

Adaugă sosul de smântână peste paste, în oală, la foc mic spre mediu, şi amestecă uşor 1-2 minute, apoi celălalt sos cu ouă şi parmezan. Amestecă bine şi mai lasă pe foc 1 minut.

Aşază pastele în farfurie şi asezonează cu trufe şi pancetta (rumeneşte-o puţin în tigaie până devine crocantă).

Poftă bună, gustartienilor!

reţete paste tagliatelle trufe