tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Tartă cu brânză, portocale şi migdale
SWEET

Tartă cu brânză, portocale şi migdale

27 feb 2017 comentarii

Un desert consistent, cu o aromă intensă de portocale.

Ingrediente:

100 g cremă de brânză

100 g smântână pentru gătit, mai groasă

250 g fulgi de ovăz

125 g zahăr pudră

100 g unt

2 ouă

2 portocale

1 linguriţă extras de vanilie

fulgi de migdale

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Încălzeşte în prealabil cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă fulgii de ovăz cu untul topit şi toarnă amestecul într-o tavă rotundă, apoi păstrează la rece. Stoarce apoi portocalele. Într-un bol, amestecă bine crema de brânză cu smântâna. Adăugă zahărul pudră şi amestecă în continuare. Adăugă ouăle pe rând şi sucul de portocale şi amestecă până ce vei obţine o compoziţie omogenă. Toarn-o în forma rotundă de copt peste blatul cu fulgi de ovăz. Se coace 50 de minute. Închide focul şi lăsă prăjitura să se odihnească timp de o oră, fără a deschide uşa cuptorului. Apo presară pe deasupra fulgii de migdale. Tarta se ţine la rece până a doua zi.

Poftă bună, gustartienilor!

tartă cu brânză portocale