ART

Un desert consistent, cu o aromă intensă de portocale.
100 g cremă de brânză
100 g smântână pentru gătit, mai groasă
250 g fulgi de ovăz
125 g zahăr pudră
100 g unt
2 ouă
2 portocale
1 linguriţă extras de vanilie
fulgi de migdale
Încălzeşte în prealabil cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă fulgii de ovăz cu untul topit şi toarnă amestecul într-o tavă rotundă, apoi păstrează la rece. Stoarce apoi portocalele. Într-un bol, amestecă bine crema de brânză cu smântâna. Adăugă zahărul pudră şi amestecă în continuare. Adăugă ouăle pe rând şi sucul de portocale şi amestecă până ce vei obţine o compoziţie omogenă. Toarn-o în forma rotundă de copt peste blatul cu fulgi de ovăz. Se coace 50 de minute. Închide focul şi lăsă prăjitura să se odihnească timp de o oră, fără a deschide uşa cuptorului. Apo presară pe deasupra fulgii de migdale. Tarta se ţine la rece până a doua zi.
Poftă bună, gustartienilor!