tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Tartă cu ciocolată şi pere. Un desert clasic made in USA
SWEET

Tartă cu ciocolată şi pere. Un desert clasic made in USA

4 iul 2016 comentarii

Tarta cu ciocolată şi pere este delicioasă. Şi ce moment mai potrivit să o încerci, dacă nu azi de ziua Americii.

Ingrediente:

12 porții

Pentru aluatul fraged:

250 g unt

500 g făină

1/4 pahar de apă

1 vârf de cuţit de zahăr

Pentru umplutură:

350 g ciocolată neagră

400 ml smântână lichidă

3 ouă

200 g zahăr

6 pere fierte în sirop de zahăr asezonat cu zeamă de lămâie şi vanilie

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Amestecă într-un bol ingredientele pentru aluat, până se omogenizează bine. Împarte aluatul în două, înveleşte-l în folie alimentară şi lasă-l la frigider o oră. Între timp, încălzeşte cuptorul la 180°C. Topeşte ciocolata într-un vas pe baie de aburi, adaugă smântâna lichidă şi omogenizează. Într-un alt bol, amestecă ouăle cu zahărul până apare o compoziţie spumoasă; adaugă ciocolata şi omogenizează. Întinde aluatul în tăvile de tartă şi păstrează un rest pentru a forma un grilaj deasupra prăjiturilor. Acoperă cu felii de pere şi compoziţia de ciocolată. Tartele se coc cam 40-45 de minute. Lasă-le la răcit înainte de a le tăia şi savura.

Ingredientele sunt pentru două tarte cu diametrul de 15 centimetri.

pere ciocolată tartă reţete deserturi