ART

Tarta cu ciocolată şi pere este delicioasă. Şi ce moment mai potrivit să o încerci, dacă nu azi de ziua Americii.
Pentru aluatul fraged:
250 g unt
500 g făină
1/4 pahar de apă
1 vârf de cuţit de zahăr
Pentru umplutură:
350 g ciocolată neagră
400 ml smântână lichidă
3 ouă
200 g zahăr
6 pere fierte în sirop de zahăr asezonat cu zeamă de lămâie şi vanilie
Amestecă într-un bol ingredientele pentru aluat, până se omogenizează bine. Împarte aluatul în două, înveleşte-l în folie alimentară şi lasă-l la frigider o oră. Între timp, încălzeşte cuptorul la 180°C. Topeşte ciocolata într-un vas pe baie de aburi, adaugă smântâna lichidă şi omogenizează. Într-un alt bol, amestecă ouăle cu zahărul până apare o compoziţie spumoasă; adaugă ciocolata şi omogenizează. Întinde aluatul în tăvile de tartă şi păstrează un rest pentru a forma un grilaj deasupra prăjiturilor. Acoperă cu felii de pere şi compoziţia de ciocolată. Tartele se coc cam 40-45 de minute. Lasă-le la răcit înainte de a le tăia şi savura.
Ingredientele sunt pentru două tarte cu diametrul de 15 centimetri.