tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Tarta cu cremă de lămâie celebră în Miami. Reţetă pentru gurmanzi
SWEET

Tarta cu cremă de lămâie celebră în Miami. Reţetă pentru gurmanzi

19 nov 2018 comentarii Autor: Alina Miron

Reţeta dezvăluită a unei faimoase tarte cu cremă de lămâie, dintr-un celebru restaurant din Miami: Joe’s Stone Crab.

Ingrediente:

PENTRU CREMA DE LĂMÂIE

5 gălbenuşuri de ou

450 ml lapte condensat îndulcit

225 ml suc de lime proaspăt stors

Coaja de la ½ lime

PENTRU BLAT

10 biscuiţi graham

50 g zahăr

5 linguri unt topit

Frişcă pentru servit

Preparare:

Timp de preparare: 15 minute Timp de gătit: 15 minute plus timp de răcire

1. Pentru umplutură, se amestecă bine gălbenuşurile de ou, laptele, sucul şi coaja de lămâie cu ajutorul unui tel.

2. Pentru blat: se macină biscuiţii (sau se zdrobesc cu ajutorul unui făcăleţ) şi se pun într-un bol. Se adaugă zahărul şi untul, apoi se amestecă, până se obţine un aluat omogen. Acesta se presează uşor într-o tavă specială de tarte, cu diametrul de 30 cm. Se dă tava pentru 8 minute la cuptor, la 180º C, apoi se scoate şi se lasă să se răcorească.

3. Peste blat, se toarnă umplutura cu gălbenuşuri şi se dă din nou la cuptor, la aceeaşi temperatură, unde se mai lasă încă 8 minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, iar când tarta este rece se poate pune la frigider până va fi servită.

În Miami (Florida) pe Washington Avenue se află legendarul restaurant Joe’s Stone Crab, cunoscut pentru preparatele sale din carne de crab. Prin 1950, singura tartă de la desert de aici era tarta cu mere. Dar un critic culinar care venea Chicago a confundat localul cu un alt restaurant şi a lăudat tarta cu cremă de lămâie de la Joe’s Stone Crab, aşa că, în urma articolului, chelerii s-au trezit cu o cerere asiduă pentru desertul inexistent. Aşa că proprietarii au decis să includă în meniu o tartă specială, iar astfel a luat naştere reţeta care, după câteva modificări aduse de fiecare bucătar din restaurant, a ajuns la forma foarte apreciată în care se află astăzi. Key Lime Pie costă 9,5 dolari la momentul actual per porţie. Până ajungi la Miami, ca să o guşti în locul ei de origine, poţi încerca să faci acasă acest desert aromat. Reţeta chiar este deosebită.  

Foto 123rf.com

miami retete desert restaurant tartă