tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Tartă cu vanilie şi căpşune
SWEET

Tartă cu vanilie şi căpşune

24 iul 2017 comentarii

O tartă perfectă pentru vară, uşor de făcut cu care îi veţi impresiona pe cei din jur!

Ingrediente:

375 grame aluat fraged

2 gălbenuşuri

60 grame zahăr

3 linguriţe amidon de porumb

250 ml lapte

1 păstaie de vanilie

150 ml smântână dulce pentru frişcă

500 grame căpşune

câteva linguriţe de jeleu de coacăze

zahăr pudră pentru servire

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Întindeţi aluatul şi aşezaţi-l într-o tavă cu diametru de 20 cm. Înţepaţi baza cu o furculiţă, tăiaţi aluatul în exces şi băgaţi tava la frigider timp de 30 de minute.

Preîncălziţi cuptorul la 190°C. Scoateţi tava din frigider şi puneţi deasupra aluatului hârtie de copt şi puneţi deasurpa boabe pentru copt. Coaceţi timp de 20 de minute, apoi scoateţi hârtia şi boabele şi băgaţi din nou la cuptor timp de 10-15 minute sau până aluatul este auriu şi crocant. Lăsaţi să se răcească, apoi transferaţi cu cu grijă pe un platou de servire.

Între timp, se amestecă gălbenuşurile de ou, zahărul şi amidonul într-un vas rezistent la căldură, până când obţineţi o textură cremoasă. Într-un alt vas încălziţi laptele cu seminţele de la păstaia de vanilie, până atinge punctul de fierbere, şi adăugaţi treptat laptele peste amestecul de ou, amestecând constant.

Puneţi noul amestec înapoi pe foc mic, amestecând constant până când crema începe să se îngroaşe. Îndepărtaţi crema de pe foc şi transferaţi-o într-un castron pentru a se răci, acoperind crema cu folie alimentară.

Într-un bol separat, bateţi smântâna până obţineţi frişca şi adăugaţi-o în cremă treptat până când totul a fost încorporat. Puneţi crema în coaja de tartă şi nivelaţi cu ajutorul unei linguri. Daţi tarta la frigider pentru 30 de minute. Puneţi o căpşună în centrul tartului, apoi aşezaţi inele concentrice de fructe în jurul acesteia până când se acoperă întreaga suprafaţă a tartei.

Încălziţi jeleul de coacăze într-o tigaie mică, împreună cu 2 linguri de apă până se topeşte. Întindeţi cu ajutorul unei pensule peste căpşuni. Pudraţi uşor cu zahărul pudră înainte de servire.

Poftă bună, gustartienilor!

tarta cu capsune