ART

Tarta cu struguri este un desert răcoritor, potrivit pentru întreaga familie.
3 gălbenuşuri
60 g zahăr
370 g făină
250 g lapte integral
esenţă de vanilie
30 g unt nesărat
1 pachet de aluat pentru patiserie
1 kg struguri albi şi roşii
30 g jeleu de fructe roşii
Pentru crema de patiserie
Se amestecă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, apoi se adaugă făina şi un praf de sare. Se mixează până se omogenizează, apoi se adaugă laptele şi restul de zahăr. Se toarnă într-o cratiţă şi se pune la foc mediu. Se amestecă în continuu. Se lasă până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se adaugă vanilia şi untul. Se amestecă până se încorporează. Se lasă să se răcească timp de o oră.
Pentru tartă
Se prîncălzeşte cuptorul la 220̊C.
Aluatul de patiserie se scote din ambalaj şi se întinde în formă de pătrat cu latura de aproximativ 35 de cm şi apoi se taie în 4 pătrate egale. Marginile se unt cu apă şi se împăturesc şi se presează cu o furculiţă. Se presară zahăr peste margini. Interiorul pătratului se înţeapă cu furculiţa. Se coc pentru 10-15 minute până capătă o crustă aurie. Se scot, se lasă să se răcească şi apoi se umplu cu cremă de patiserie, deasupra se pune jeleul de fructe roşii topit şi se decoreară cu jumătăţi de strugure.
În mai puţin de o oră veţi avea o prăjitură delicioasă cu struguri.