tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Tarta de struguri

Tarta de struguri

20 sep 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Tarta cu struguri este un desert răcoritor, potrivit pentru întreaga familie.

Ingrediente:

3 gălbenuşuri

60 g zahăr

370 g făină

250 g lapte integral

esenţă de vanilie

30 g unt nesărat

1 pachet de aluat pentru patiserie

1 kg struguri albi şi roşii

30 g jeleu de fructe roşii

Preparare:

Timp de preparare: 1 oră Timp de gătit:

Pentru crema de patiserie

Se amestecă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, apoi se adaugă făina şi un praf de sare. Se mixează până se omogenizează, apoi se adaugă laptele şi restul de zahăr. Se toarnă într-o cratiţă şi se pune la foc mediu. Se amestecă în continuu. Se lasă până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se adaugă vanilia şi untul. Se amestecă până se încorporează. Se lasă să se răcească timp de o oră.

Pentru tartă

Se prîncălzeşte cuptorul la 220̊C.

Aluatul de patiserie se scote din ambalaj şi se întinde în formă de pătrat cu latura de aproximativ 35 de cm şi apoi se taie în 4 pătrate egale. Marginile se unt cu apă şi se împăturesc şi se presează cu o furculiţă. Se presară zahăr peste margini. Interiorul pătratului se înţeapă cu furculiţa. Se coc pentru 10-15 minute până capătă o crustă aurie. Se scot, se lasă să se răcească şi apoi se umplu cu cremă de patiserie, deasupra se pune jeleul de fructe roşii topit şi se decoreară cu jumătăţi de strugure.

 

În mai puţin de o oră veţi avea o prăjitură delicioasă cu struguri. 

desert struguri fructe