tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Tartă Tatin cu caise şi cremă de mascarpone cu miere

Tartă Tatin cu caise şi cremă de mascarpone cu miere

10 iul 2017 comentarii

Potrivit studiilor, caisele şi uleiul extras din sâmburii lor pot proteja inima şi celelalte organe vitale de numeroase afecţiuni. Bucură-te de beneficiile acestor fructe cu acestă tartă delicioasă, uşor de făcut.

Ingrediente:

2 foi de aluat foietaj din comerţ

115 grame zahăr

7-8 caise de mărime medie

30 grame unt

fistic măcinat pentru decorat (opţional)

Pentru cremă:

200 ml smântână dulce pentru frişcă

200 grame brânză mascarpone

2 linguri miere

1 păstaie vanilie

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Preîncălziţi cuptorul la 200° C. Într-o tigaie puneţi zahărul împreună cu 115 ml apă şi încălziţi amestecul la foc mic. Odată ce zahărul s-a topit, daţi temperatura mai mare până când capătă o culoare aurie, câteva minute.

Îndepărtaţi tigaia de pe foc şi adăugaţi untul, amestecând până obţineţi caramel. Daca tigaia poate fi folosită şi în cuptor, puteţi face tarta direct in tigaie. Dacă nu, puneţi caramelul în tava pe care o veţi folosi (de preferat rotundă).

Puneţi caisele (tăiate pe jumătate, fără sâmburi) în tava cu caramel, cu partea tăiată în sus, aranjându-le astfel încât să acopere fundul tăvii. Puneţi tava deoparte.

Pe o suprafaţă uşor tapetată cu făină, puneţi foile de aluat una peste alta şi întindeţi puţin aluatul. Tăiaţi forma potrivită pentru tava voastră (trebuie să tăiaţi un pic mai mare decât mărimea tăvii) şi puneţi aluatul peste caise, având grijă marginile să fie în interior.

Coaceţi prăjitura în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute sau până când foietajul s-a umflat puţin şi s-a rumenit.

Pentru cremă, bateţi spumă crema de mascarpone împreună cu smântâna dulce. Adăugaţi mierea şi seminţele de la păstaia de vanilie şi amestecaţi bine, până când totul a fost încorporat.

Scoateţi tarta din cuptor şi lăsaţi-o în tavă pentru 5 minute. Puneţi o farfurie sau un platou peste tartă şi răsturnaţi tava pentru a scoate tarta. Pentru servire, presăraţi fistic şi puneţi crema de mascarpone deasupra.

Poftă bună, gustartienilor!

Sursa: Tastemade.com

caise