tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Ton cu ananas şi sos picant de mango
SPICY

Ton cu ananas şi sos picant de mango

10 apr 2017 comentarii

Parfumul şi aromele dulci de mango, portocale şi ananas dau o notă atât de exotică acestei reţete.

Ingrediente:

2 fileuri de ton

2 mango coapte

1 ananas mic

2 cepe

2 căţei de usturoi

2 linguriţe de zahăr brun

sare, piper, ulei de măsline

1 ardei iute roşu

1/2 cană cu suc de portocale proaspăt

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Sotează ceapa în ulei de măsline, la foc mediu, timp de 10 minute. Adaugă usturoiul, apoi mango şi lasă să se întrepătrundă aromele timp de 10 minute, la foc mic. Adaugă sucul de portocale, ardeiul iute roşu, zahărul brun, sarea şi piperul şi mai găteşte 10 minute, amestecând ocazional. Separat, încălzeşte bine o tigaie, 3-4 minute, apoi stropeşte cu puţin ulei de măsline şi adaugă bucăţile de ton date prin sare şi piper. Rumeneşte-le pe fiecare parte cam 3 minute. Serveşte tonul cu bucăţi de ananas şi sos de mango pe deasupra.

Poftă bună, gustartienilor!

reţete ton cu mango şi ananas