tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Tortilla spaniolă cu cartofi

Tortilla spaniolă cu cartofi

2 iun 2017 comentarii

Acest preparat clasic spaniol este unul versatil şi rapid de făcut. Tortilla (sau omleta spaniolă) poate fi servită caldă sau rece şi este o modalitate ideală de a folosi tot feul de ingrediente – pur şi simplu adăugaţi ce legume aveţi prin frigider, caşcaval, ardei gras sau chiar şi cârnaţi.

Ingrediente:

700 grame cartofi, tăiaţi cubuleţe

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă tocată fin

1 căţel de usturoi tocat mărunt

6 ouă

175 ml lapte

un praf de paprika

câteva fire de pătrunjel tocate

150 grame roşii tocate

sare şi piper

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Preîncălziţi cuptorul la 180 C. Puneţi cartofii în apă fierbinte pentru 6-7 minute până când devin fragezi. Scurgeţi vasul de apă şi lăsaţi cartofii să se răcească.

Într-o tigaie care poate fi folosită şi în cuptor adăugaţi uleiul şi puneţi tigaia la foc mediu. Sotaţi ceapa şi usturoiul cu puţină sare şi piper pentru 3-4 minute până când se înmoaie, după care adăugaţi cartofii.

Continuaţi să gătiţi pentru câteva minute după care scoateţi cartofii pe o farfurie. Într-un bol amestecaţi ouăle, laptele, parpika, pătrunjelul, sarea şi piperul. Turnaţi jumătate din amestec în tigaie la foc mediu.

Puneţi apoi jumătate din amestecul de cartofi peste, puneţi deasupra roşiile tocate, după care adăugaţi şi restul de cartofi.

Lăsaţi la foc mediu până când baza de ouă se încheagă puţin, după care turnaţi şi restul de amestec de ouă.

Puneţi tigaia la cuptor pentru 8-10 minute până când suprafaţa devine aurie.

Scoateţi tortilla de la cuptor şi răsturnaţi-o înainte de o tăia şi servi.

Poftă bună, gustartienilor!

tortilla cartofi